Tom Janssen wint kwalificatiewedstrijd NK Horeca
Op 26 januari 2012 vond er op het ROC Gilde Opleidingen in Venlo een voorronde van het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca 2012 plaats. De leerlingen streden in verschillende categorieën voor een plaats in de halve finale tijdens Skills Masters.
Winnaar in de categorie leerling-kok is Tom Janssen van het ROC Gilde Opleidingen. De 20 jarige Tom uit Panningen doet praktijkervaring op bij Brasserie Pollux in Venlo. “Bij mijn leerbedrijf werken we weinig met de producten die ik voor de wedstrijdopdrachten moest gebruiken. Dat was wel lastig. Ik heb thuis veel geoefend, de producten van de opdracht ingekocht en gewerkt aan de receptuur. Door mijn ideeën daarna te bespreken met anderen kwam ik op nieuwe ingevingen. Zo is de vervelendste opdracht uiteindelijk mijn beste gerecht geworden. Later wil ik graag mijn eigen restaurant openen. Hier maak ik de gerechten die ik gedurende mijn loopbaan heb verzameld en ontwikkeld.”
De halve finale en finale van het SVH NK Horeca 2012 vinden plaats op 15, 16 en 17 maart tijdens Skills Masters in Ahoy. Tijdens voorrondes strijden leerlingen op verschillende scholen in de categorieën leerling-kok, leerling-gastheer/gastvrouw en leerling-kastelein. In iedere categorie gaat de winnaar van de voorronde automatisch door naar de halve finale. De overige plaatsen worden achteraf verdeeld onder de deelnemers met het hoogste puntenaantal.
Foto: HorecaEntree.nl
Winnaar in de categorie leerling-kok is Tom Janssen van het ROC Gilde Opleidingen. De 20 jarige Tom uit Panningen doet praktijkervaring op bij Brasserie Pollux in Venlo. “Bij mijn leerbedrijf werken we weinig met de producten die ik voor de wedstrijdopdrachten moest gebruiken. Dat was wel lastig. Ik heb thuis veel geoefend, de producten van de opdracht ingekocht en gewerkt aan de receptuur. Door mijn ideeën daarna te bespreken met anderen kwam ik op nieuwe ingevingen. Zo is de vervelendste opdracht uiteindelijk mijn beste gerecht geworden. Later wil ik graag mijn eigen restaurant openen. Hier maak ik de gerechten die ik gedurende mijn loopbaan heb verzameld en ontwikkeld.”
De halve finale en finale van het SVH NK Horeca 2012 vinden plaats op 15, 16 en 17 maart tijdens Skills Masters in Ahoy. Tijdens voorrondes strijden leerlingen op verschillende scholen in de categorieën leerling-kok, leerling-gastheer/gastvrouw en leerling-kastelein. In iedere categorie gaat de winnaar van de voorronde automatisch door naar de halve finale. De overige plaatsen worden achteraf verdeeld onder de deelnemers met het hoogste puntenaantal.
Foto: HorecaEntree.nl
0 reacties: