zaterdag 10 maart 2012

Reclamestunt? Of toch echt goud?

Allerlei media berichten er over: 'Gouden gevonden in Peel en Maas'. In buurtschap de Loo in Panningen zou een Poolse medewerker een stuk goud hebben gevonden. In het persbericht dat verstuurd is aan diverse media, wordt verteld dat het hier om een 'echt stuk goud' gaat. Maar is dit wel zo?

Bij dit bericht hoort ook een filmpje. Alleen wordt er in dit filmpje geen stuk goud getoond. Het stuk goud zou voor onderzoek elders zijn. Dat maakt het verhaal wel erg vreemd. Bovendien is het raar dat een stuk goud wordt gevonden in een stuk land waar nooit goud wordt gevonden.

Het filmpje en het bericht doen ons vermoeden dat het hier om echt goud gaat, maar dat is niet zo. Het gaat hier waarschijnlijk om asperges, die ook wel 'Wit Goud' worden genoemd. In het filmpje is het logo van het aspergegilde duidelijk in beeld gebracht. Ook is het land waar de asperges worden geteeld te zien in het filmpje.

Naar ons idee gaat het hier dus om asperges. Veel media hebben er al over geschreven en dit bericht in hun dagblad of op hun website geplaatst. Dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd.

0 reacties:

Copyright © 2012 Peel en Maas 24.
Template byBart Nelissen