maandag 31 december 2012

3. Vermisten in Peel en Maas


We sluiten het jaar 2012 af met een nieuws top 10. Welke berichten hebben het nieuws in Peel en Maas het afgelopen jaar beheerst en wat werd het meest gelezen op deze blog? Middels een top 10 kijken we terug op het afgelopen jaar. 

Dat de gemeenschap van Peel en Maas elkaar helpt wanneer het nodig is, bleek het afgelopen jaar toen er een massale zoektocht op touw werd gezet voor een vermiste Heldenaar. 

Zo'n 200 mensen werden ingezet bij een zoektocht naar de vermiste Geert Joosten uit Helden. De groep, met veel familie en vrienden van de man, kreeg ondersteuning van de politie.

De 50-jarige Joosten werd sinds vrijdagochtend vermist. Hij vertrok toen in verwarde toestand met zijn fiets van huis. Op een afspraak op zijn werk kwam hij nooit aan.

Met onder meer een helikopter werd vrijdagavond ook al naar hem gezocht. Zaterdagochtend verzamelden de vele vrijwilligers zich op een parkeerplaats in de Heldense Bossen, vanwaaruit het zoeken begon. Onder meer via Twitter waren mensen opgeroepen om mee te zoeken. Later in de ochtend werd het stoffelijk overschot van de man gevonden.

Ditzelfde gebeurde enkele weken later toen een man uit Goirle na een avond op de Beringse kermis spoorloos verdwenen was.

Familie, vrienden en de politie hielden een uitgebreide zoektocht in de omgeving van Beringe. Het lichaam van de vermiste Gino van Montfort werd een dag later in de Noordervaart aangetroffen. Uit forensisch onderzoek bleek dat   de man niet door een misdrijf is omgekomen.



0 reacties:

Copyright © 2012 Peel en Maas 24.
Template byBart Nelissen