vrijdag 7 december 2012

Nederlands Zilver tijdens WK Taekwondo


Op de eerste dag van het WK Taekwondo Poomsae  hebben Rob Janssen en Angelique Schoenmakers uit Meijel zilver gehaald in de synchroonpaarklasse + 29. Rob en Angelique scoorden in de finale 7,42 punt. USA scoorde 7,50. De derde plaats was voor Spanje met 7,29 punt. Duitsland moest genoegen nemen met een gedeelde derde plaats.
Aan de semifinale namen 18 landen deel, waarvan de beste 8 doorstroomden naar de finale. Rob en Angelique gingen als 8e door naar de finale en zouden risico moeten gaan nemen om uiteindelijk eremetaal te behalen. In de finale moesten Rob en Angelique als eerste starten en ze wisten dat het met de toplanden Spanje, Italië, Colombia, Rusland, Duitsland, Taipei en USA moeilijk zou worden. Na het lopen van twee ontzettend goede stijlvormen bleven ze lang bovenaan staan. De concurrenten behaalden mindere punten en alleen USA wist dit Nederlandse paar met een klein verschil te verslaan.
Het WK wordt inmiddels voor de 7e keer georganiseerd. Deze keer vindt het evenement plaats van 6 t/m 9 december in Tunja te Colombia. Taekwondo Bond Nederland neemt met 11 deelnemers deel aan dit WK.
Op 7 en 8 december zullen Rob en Angelique ieder nog uitkomen in de individuele klasse. Deze topsporters van Taekwondovereniging Chin Hûng uit Meijel hebben in de afgelopen jaren al vele prijzen behaald. Een medaille op het WK ontbrak nog altijd en was dan ook een grote wens die nu is uitgekomen!

Bron: http://www.ospel-actueel.nl/

0 reacties:

Copyright © 2012 Peel en Maas 24.
Template byBart Nelissen