zaterdag 28 april 2012

Luiz Márquez trio en Arno Adams in De Keverberg

zaterdag 12 mei speelt het Luiz Márquez trio in Kasteel De Keverberg in Kessel. Onze regionale held Arno Adams verzorgt het voorprogramma. Een optreden van de Mexicaan Luiz Márquez is een unieke belevenis!

Luiz speelt clarinet, sax en mondharmonica en blaast op allerlei autochtone instrumenten, zoals de huéhuetl, de teponaztle, schildpadschelpen, zeeslakkenhuizen, ocarina’s en een hele waaier van fluiten. Hij is componist en leider van de muzikale Mezcal-beweging, die is geïnspireerd door de kracht van de natuur via de Ethno Jazz. Ze geeft een nieuw timbre aan de wereldmuziek.

Het klankrepertorium is gebaseerd op een versmelting van etnische Pre-Hispaanse, Mexicaanse, Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische wortels met Jazz. Luiz wordt begeleid door Renato Márquez op gitaar, viool en percussie en José Luis Montiel op gitaar en bas.

Arno Adams (Ned), ‘de treurwilg oet Belfeld’, verzorgt het voorprogramma. Hij zingt pure en oprechte liedjes in ons eigen dialect. En dat doet hij vol ongekunstelde overgave en wars van vals sentiment. In een recensie werd hij de Limburgse Jacques Brel genoemd. Arno wordt begeleid door Bart Kockelmans.

De optredens vinden plaats in:
Kasteel De Keverberg
Kasteelhof 1 5995 BX Kessel

Ze beginnen om 20:30 uur.

Het Kasteel is open vanaf 19:30 uur. De entree bedraagt €15,00 .

Er kan worden gereserveerd via:
- mailadres jhgmjacobs@hetnet.nl
- telefoonnummer 077-4771718

Het seizoen 2012/2013 wordt op zaterdag 6 oktober geopend in Muzieksalon Thalia in Baarlo door Frans Pollux met band met het programma ‘Pollux deut Springsteen’. Hiervoor kan al worden gereserveerd.

Bron: Cultuurpodia Peel & Maas

0 reacties:

Copyright © 2012 Peel en Maas 24.
Template byBart Nelissen