maandag 31 december 2012

1. Commotie huis van de gemeente

We sluiten het jaar 2012 af met een nieuws top 10. Welke berichten hebben het nieuws in Peel en Maas het afgelopen jaar beheerst en wat werd het meest gelezen op deze blog? Middels een top 10 kijken we terug op het afgelopen jaar.


De actiegroep ’18 Miljoen Niet Doen’ voert actie tegen de kosten van het nieuwe gemeentehuis. De gemeente raad van Peel en Maas besloot in mei dat het gemeentehuis  voor maximaal 18,8 miljoen euro zou worden verbouwd tot het nieuwe Huis van de Gemeente. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in september organiseerde de actiegroep een burgerpeiling. Volgens de actiegroep vond 98% van de ondervraagden € 18,7 miljoen te veel.

Het college van B en W organiseerde huiskamergesprekken en kwam aan het eind van het jaar met een nieuw ontwerp tegemoet aan de bezwaren vanuit de bevolking.  De verbouwing gaat geen 18,4 miljoen kosten maar 13,7 miljoen. Dat is zo’n vijf miljoen euro minder. 

Het Huis van de Gemeente was een zeer belangrijk onderdeel van de portefeuille van wethouder Geert Segers. In oktober liet Segers weten zijn functie als wethouder neer te leggen. In zijn verklaring laat hij weten dat hij tot inzicht is gekomen niet in staat te zijn het project Huis van de Gemeente tot een gewenst eindresultaat te laten komen. Verder geeft Segers aan niet verder samen te kunnen werken met zijn collega-wethouders van het CDA en PvdA/Groen-Links.

De VVD in de gemeente Peel en Maas overwoog om uit het college te stappen, maar koos er uiteindelijk voor om op een aantal dossiers opnieuw een overeenkomst te sluiten. Wethouder Marlou Absil kreeg het project van het Huis van de Gemeente onder haar hoede, de VVD leverde een nieuwe wethouder, in de persoon van Paul Sanders uit Maasbree. Saskia Vintges volgde Sanders op in de raad. 



1 opmerking:

  1. http://www.bledje.nl gaat door met informatie over Peel en Maas.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2012 Peel en Maas 24.
Template byBart Nelissen