zondag 29 april 2012

Voetbaluitslagen 29-04-2012

Uitslagen 29-04-2012

2e Klasse H:
Helden - Mierlo-Hout 3-3

Doelpuntenmakers:
10 min. 1-0 Jeroen Thijssen,
25 min. 1-1 Tim Klaassen,
35 min. 1-2 Nicky Sleegers,
40 min. 1-3 Tim Klaassen,
85 min. 2-3 Juul Stammen,
88 min. 3-3 Juul Stammen.

3e Klasse C
RKMSV - DESM 0-0

4e Klasse E:
BEVO - Roggel 2-3
(Bevo is degradeerd)

5e Klasse F:
RKPVV - Grashoek 3-2

Koningslust Bavos 0-6



0 reacties:

Dieseldief betrapt dankzij alerte melders

Dankzij alerte melders heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.00 uur een 26-jarige Poolse man aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. Melders hadden een voertuig opgemerkt dat diverse malen door de straten reed en uiteindelijk in een doodlopende straat, de Spiesberg, geparkeerd was.

Twee politiepatrouilles gingen een kijkje nemen. De ene trof de auto aan, de andere zag dat er bij een transportbedrijf in de buurt van een vrachtwagen brandstof gestolen was, deze zat al in diverse jerrycans. Er rende iemand weg, die niet kon worden aangehouden.

Agenten hebben daarom gepost bij de geparkeerde auto waar ze even later de bestuurder konden aanhouden. In totaal bleken er twee vrachtauto's (deels) leeggepompt te zijn wat neerkomt op 1800 liter diesel in totaal. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor insluiting, verhoor en nader onderzoek. Hij ontkent vooralsnog.                  
Bron: Politie Limburg Noord

0 reacties:

Koninginnedag live op P&M

Op Koninginnedag kleurt Omroep P&M oranje!

Vanaf 10.00uur doet P&M live op de radio verslag van de Elfdorpenloop en andere oranje-activiteiten in onze gemeente. Tot 18.00 uur ’s avonds hoort u sfeer reportages, interviews en het laatste nieuws rondom Koninginnedag. Dat alles wordt afgewisseld met veel muziek van Nederlandse bodem.
Luister dus, op Koninginnedag, van 10.00 uur tot 18.00 uur naar Omroep P&M!

0 reacties:

Koninginnedag in Peel en Maas

Op Koninginnedag is er in Peel en Maas veel te doen. In elke kern worden activiteiten georganiseerd.


Kessel:

Kindermarkt
In de Kasteeltuin vindt een grote kindermarkt plaats, georganiseerd door Stichting Kindervakantiewerk Kessel. Hier kunnen kinderen hun spullen aanbieden als een echte marktkoopman. De kindermarkt duurt tot circa 13.00u en iedereen kan er zonder opgave aan meedoen.
Straatraces
Vanaf 13.00u starten tussen de Boesjer en “Leen van Cup” heuse straatraces. Skeelers, skelters, wave-boards, radiografische auto’s, zeepkisten, steps, noem maar op, met alles kan geracet worden.
Kinderloopwedstrijden door Cute'96
Om 14.00u en 14.30u is er een estafetteloop in teamvorm voor kinderen van groep 5 tot en met 8. De kinderen lopen als team van 3 personen om de beurt een parcours vanaf de Markt, via de camping, het Maaspaadje, de kerktrappen (dat wordt zwoegen!) en de Kasteeltuin (circa 1000 meter) om daarna het mooie stokje over te geven aan hun teamlid. Het derde teamlid finisht dan onder een heuse finishboog en toegejuicht door vele toeschouwers vlak voor de Boesjer.
Kasteel De Keverberg
Daarnaast vinden er door gidsen van Stichting de Keverberg op diverse tijden rondleidingen plaats op en rond het Kasteel de Keverberg. Het Kasteel dat dankzij prachtige bijdrages van de Gemeente Peel en Maas, Provincie Limburg en het regiofonds grondig opgeknapt wordt en zo een ware toeristische trekpleister zal worden. De gidsen vertellen u gratis spannende zaken uit het verleden maar ook de over toekomst! Een echte aanrader.

Beringe:
Ook dit jaar wordt in Beringe het Rundje Beringe georganiseerd. Er zijn een 15 tal chauffeurs bereid gevonden om met hun "bijzonder voertuigen" de Beringse kinderen rond te rijden. Zoals gewoonlijk starten ze met de Oranje optocht waar ierder kind weer met zijn prachtig versierde fiets, bolderkar, skelter kan meelopen. De optocht zal aangevoerd worden door de Beringse drumband en fanfare.

Om 10.15u verzamelen op het oude schoolplein en om 10.30u start de optocht. De route is dit jaar van Goghstraat, Paulus Potterstr, Eelserstr, Beukerveldstr, Past Esserstr, Kanaalstraat en ontbinden op het Kerkplein.Om 11.00u starten we met Rundje Beringe vanaf het Kerkplein en dat zal tot ca 12.15-12.30U duren. Aansluitend is dan de 11-dorpenloop op het Kerkplein. Tijdens het Rundje Beringe is er een kopje koffie met een wafel te krijgen. Graag zien we jullie op 30 april in het "centrum" van Beringe.

Panningen
Jong Nederland Panningen organiseert verschillende spellen op Konninginnendag om 12:00 uur bij DOK6.

Helden
Grote Oranje-optocht, aanvang 10.00 uur.
Alle kinderen die mee willen doen met de optocht, kunnen zich opstellen op het Mariaplein bij de Burg.v.Cannstraat. Samen met fanfare St.Cecilia trekken we dan door de straten van Dörp. Versier jezelf-fiets-skelter enz. Voor iedere versierde fiets-skelter is er een prijs te winnen.

Na de optocht is het tijd voor: “DE GROTE KINDERMARKT”. Deze kindermarkt is uitsluitend bedoeld voor de jeugd t/m groep 8 uit Helden-Dorp ! Je mag met opbouwen beginnen om 10:00 uur.
De verkoop begint pas na de optocht en de maximale verkoopprijs is € 7.50.
Er is een springkussen, je kunt een rondrit maken met de huifkar, je kunt je laten schminken. En dit jaar diverse Spellen! Voor alle deelnemers is er een extraatje….
*Vriendelijk verzoek aan de kinderen (en ouders) om na afloop spullen die over zijn, weer mee naar huis te nemen en alles weer netjes achter te laten.
*Het Mariaplein is niet bereikbaar met de auto. Laden en lossen dien je op de toegangswegen te doen.
*Leden van het oranjecomité zijn herkenbaar aan de bekende hesjes.

Maasbree
We nodigen daarom ook iedereen uit bij dit FEESTELIJKE evenement.

Verder o.a.:
Huifkar rijden, Springkussens, Spiegels knutselen, Oud-Hollandse spelen, Stormbaan, Politie en Brandweer en nog veel meer.

Spellenkaart kost € 0,50

Egchel
Kindervakantiewerk Egchel nodigt iedereen weer van harte uit om dit feest 's-morgens samen te vieren, vrijwillige hulp van ouders is hierbij zeer welkom.  De mooist verklede en/of geschminkte Oranjefan krijgt een leuke prijs!
Ze verzamelen om 9:30 uur op het pleintje bij 't Erf. Het duurt tot ongeveer 12.00 uur.
Voor de jongere groepen zijn er allerlei leuke activiteiten en voor de oudere groepen is er iets nieuws: een Kralentocht. We sluiten af met een ballonnenwedstrijd.
Wie durft het aan? Allemaal tot ziens op de verjaardag van onze Koningin.
Baarlo:
Kinderoptocht door Baarlo met versierde fietsen, kinderwagens, bolderkarren e.a. door Baarlo.
Vertrek om 10.30 uur vanaf de Markt. Na de optocht wordt het Limburgs Volkslied en het Wilhelmus gespeeld. Na afloop krijgen de kinderen een versnapering.
Aansluitend is er een spellendag bij het Trefcentrum, Hoogstraat te Baarlo.
Tevens is die dag de Elfdorpenloop die tussen 10.15 uur en 11.00 uur via de Markt door Baarlo loopt.
Baarlonaren, versier langs de optochtroute uw huis, tuin door middel van vlag, wimpels, vlaggetjes en andere versieringen.
 
 
Meijel:
Op maandag 30 april wordt op het Alexanderplein in Meijel weer volop Koninginnedag gevierd. Het feest begint om 11.00 uur met de doortocht van de Elfdorpenloop.
Die Heimat Kapelle gaat dit geheel muzikaal omlijsten. Een verscheidenheid aan optredens staat ’s middags vanaf 14.00 uur centraal. Naast de geweldig mooie en sprankelende optredens van MD Meijel, DéDé Danceballet en Unity Eight (Fleur Simons) en de muzikale klanken en marsen van de schutterijen hebben we dit jaar nog veel meer leuks voor jong en oud in petto.
Voetbalvereniging RKMSV en de Judovereniging zullen demonstraties geven, de volksdansers zullen laten zien waar zij wekelijks actief mee zijn. Maar ook de koersballers laten zien wat koersballen nu eigenlijk is. KVW Meijel zal voor de jeugd weer een fantastische spellenmiddag organiseren, als je hieraan mee wilt doen geef je dan zo snel mogelijk op. Vorig jaar waren er teleurgestelde kinderen omdat ze zich niet opgegeven hadden. Dit kan nu nog voorkomen worden.
De 8 van Meijel voor kinderen van de groepen 6, 7 en 8 start rond 18.30 uur. Van 18.00 tot 21.00 uur zorgt blaaskapel Die Zwei Dörfer voor een muzikale afsluiting van deze geweldige dag.
Aan iedereen is gedacht; een programma voor jong en oud, dat u niet mag missen.


0 reacties:

zaterdag 28 april 2012

Polen op racecircuit

 
Als het aan het college van Peel en Maas ligt, wordt de huisvesting van Polen op recreatieoord De Berckt in Baarlo gelegaliseerd. Tevens mag de Oostappen Groep, eigenaar van het park, haar buitenlandse werknemers huisvesten op het voormalige racecircuit.
Hoewel het thema huisvesting van arbeidsmigranten pas in juli op de raadsagenda staat, ziet het college zich vanwege een verzoek om handhaving nu genoodzaakt een koers voor De Berckt uit te zetten. Drie omwonenden aan de Berckterweg hebben geklaagd over zwerfvuil, geluids- en parkeeroverlast en risico op criminaliteit. Zij wijzen er in hun brief op dat huisvesting van arbeidsmigranten in strijd is met het bestemmingsplan. Als er zicht is op legalisatie hoeft een gemeente echter niet te handhaven, maar kan ze met een gedoogconstructie werken.

Bron: Dagblad de Limburger



0 reacties:

Luiz Márquez trio en Arno Adams in De Keverberg

zaterdag 12 mei speelt het Luiz Márquez trio in Kasteel De Keverberg in Kessel. Onze regionale held Arno Adams verzorgt het voorprogramma. Een optreden van de Mexicaan Luiz Márquez is een unieke belevenis!

Luiz speelt clarinet, sax en mondharmonica en blaast op allerlei autochtone instrumenten, zoals de huéhuetl, de teponaztle, schildpadschelpen, zeeslakkenhuizen, ocarina’s en een hele waaier van fluiten. Hij is componist en leider van de muzikale Mezcal-beweging, die is geïnspireerd door de kracht van de natuur via de Ethno Jazz. Ze geeft een nieuw timbre aan de wereldmuziek.

Het klankrepertorium is gebaseerd op een versmelting van etnische Pre-Hispaanse, Mexicaanse, Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische wortels met Jazz. Luiz wordt begeleid door Renato Márquez op gitaar, viool en percussie en José Luis Montiel op gitaar en bas.

Arno Adams (Ned), ‘de treurwilg oet Belfeld’, verzorgt het voorprogramma. Hij zingt pure en oprechte liedjes in ons eigen dialect. En dat doet hij vol ongekunstelde overgave en wars van vals sentiment. In een recensie werd hij de Limburgse Jacques Brel genoemd. Arno wordt begeleid door Bart Kockelmans.

De optredens vinden plaats in:
Kasteel De Keverberg
Kasteelhof 1 5995 BX Kessel

Ze beginnen om 20:30 uur.

Het Kasteel is open vanaf 19:30 uur. De entree bedraagt €15,00 .

Er kan worden gereserveerd via:
- mailadres jhgmjacobs@hetnet.nl
- telefoonnummer 077-4771718

Het seizoen 2012/2013 wordt op zaterdag 6 oktober geopend in Muzieksalon Thalia in Baarlo door Frans Pollux met band met het programma ‘Pollux deut Springsteen’. Hiervoor kan al worden gereserveerd.

Bron: Cultuurpodia Peel & Maas

0 reacties:

Verslag Gala Studiehuis 2012

Donderdag 26 vond het jaarlijkse gala van het Studiehuis van het Bouwens plaats. De eindexamenkandidaten betraden de rode loper om vervolgens een onvergetelijke avond te beleven. Pemmers.nl stond op de rode loper en maakte het onderstaande verslag.

0 reacties:

vrijdag 27 april 2012

Koninklijke onderscheidingen Peel en Maas

Op vrijdag 27 april 2012 heeft burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo tussen 9.50 en 12.00 uur de toegekende Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de raadzaal van het gemeentehuis te Panningen. Het betrof dit jaar in totaal zes Koninklijke Onderscheidingen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De personen die een onderscheiding ontvangen hebben zijn:


Mevrouw P.M. (Nelly) Stals-Cox (82) uit Helden voor haar vrijwillige activiteiten die zij sinds 1955 heeft ontplooid voor de samenleving op het terrein van zorg en welzijn (voor ouderen, kinderen en dieren), jeugdwerk, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking.

De heer W.J. (Wiel) Peters (83) uit Helden voor zijn activiteiten op het terrein van cultuur die ten goede komen aan de samenleving.

Mevrouw H.A.M. (Herma) Stempher-Paardekooper (73) uit Baarlo voor haar activiteiten op het terrein van zorg, welzijn en huisvesting.

Mevrouw J.E.M. (Jo) Verlinden-Peeters (65) uit Grashoek voor haar bijzondere verdiensten op het terrein van buurtcohesie, vrouwenemancipatie, mantelzorg en paardensport.

De heer J.A.M. (Jo) Van Horen (64) uit Panningen voor de (bestuurlijke) vrijwillige activiteiten voor de samenleving op het terrein van cultuur, jeugdwerk en onderwijs.

De heer F.J.H.M. (Frank) van den Beucken (50) uit Beringe voor zijn activiteiten op het gebied van de handbalsport, die ten goede komen aan de samenleving.

Bron: Gemeente Peel en Maas

0 reacties:

donderdag 26 april 2012

Kris van Loon wint Inspiration Award

Kris van Loon heeft vanmiddag de Triumph Inspiration Award gewonnen met haar eigen lingerie creatie. Ze mag nu meedoen aan de internationale eindstrijd in Shanghai.

Met haar ontwerp, genaamd ‘Battle for Perfection’ sleepte zij de hoofdprijs van 1000 euro en een reis naar de internationale finale in Shanghai in de wacht. De jury, bestaande uit trendwatcher Anne-Marie Commandeur, modejournaliste Tess van Daelen, Triumph-dame Carine van den Broeck en journalist Cintha Rood, koos het ontwerp van Van Loon vanwege de bijzondere gerecyclede materialen, het 3D-effect en de originele interpretatie van het thema van dit jaar: Dragons & Butterflies.

Foto: Guus van Loon

2 reacties:

Gewonden op Maasbreeseweg

Op de Maasbreeseweg in Koningslust zijn vanmiddag gewonden gevallen toen een windvlaag een aantal fietsers vloerde. Het gevolg was een valpartij met gewonden. Dit meldt de politie Peel en Maas op Twitter. De gewonden zijn per ambulance ter observatie meegenomen.

Bron: Politie Peel en Maas op Twitter

0 reacties:

Studiehuis maakt zich op voor gala

Een net pak aan, haren mooi, stropdas of strikje recht en voor de dames natuurlijk een laagje make-up. Het Studiehuis van het Bouwens maakt zich op voor het jaarlijkse galabal, vanavond in Dok6.

Voorgaande jaren vond het gala van het studiehuis altijd plaats op een vrijdagavond, dit jaar voor het eerst op donderdagavond. De leerlingen zullen vanaf 19.30 uur in stijl aankomen met de mooiste en duurste wagens of andere voertuigen, waarna ze de galazaal gaan betreden. Deze stoet zal enkele uren gaan duren. Naar verluidt zijn er ook vuurspugers aanwezig om het gala helemaal compleet te maken.

Het gala wordt georganiseerd door en voor eindexamenleerlingen van het Bouwens. Na de meivakantie starten zij met de eindexamens.

Bekijk de reportages van vorig jaar:





Foto en film: Pemmers.nl

0 reacties:

Nieuwe buslijn van Panningen naar Toverland

Dagblad de Limburger meldt vandaag dat Veolia een nieuwe buslijn wil gaan instellen van het station in Horst/Sevenum via Toverland naar Panningen.

In de ochtenduren zou de nieuwe lijn van Panningen via Helden, Maasbree en Sevenum naar het station aldaar rijden, met een halte in Toverland. In de middaguren zou de route andersom zijn.

Veolia zegt tegen de Limburger dat het een zinvolle buslijn zou kunnen zijn. Bezoekers uit Peel en Maas die nu naar Toverland willen met het openbaar vervoer, moeten eerst naar het station in Venlo om vervolgens over te stappen. De nieuwe buslijn zal in december gaan rijden.

Bron: Dagblad de Limburger

0 reacties:

woensdag 25 april 2012

Bibliotheek in Huis van de Gemeente


Het College vraagt de raad 22 mei in te stemmen, om het huidige gemeentehuis te verbouwen en in beperkte mate uit te breiden. Het is een verantwoorde investering om onze ambitie waar te maken, aldus de gemeente.

Peel en Maas heeft sinds het ontstaan van de gemeente een duidelijke visie op dienstverlening. Deze visie zat reeds verwerkt in de kaders die de raad vorig jaar juni vaststelde rond het Huis van de Gemeente en was het vertrekpunt voor dit eindvoorstel. In het eindvoorstel zijn onze ambities vertaald in ruimtelijke en technische eisen, een planning en een financieel plan.

In het openbare gebied van het Huis van de Gemeente wordt een bibliotheek geïntegreerd. De bibliotheek is een kenniscentrum (fysiek en digitaal) en een plek waar mensen elkaar laagdrempelig en ongedwongen ontmoeten. De bibliotheek biedt ruimte voor educatie, voorlichting, debat, vergaderen, studie, internet en ontspanning. Daardoor is de toegevoegde waarde van de bibliotheek drieledig; het wordt de ‘huiskamer van Peel en Maas’, gericht op ontmoeting, debat, informatie delen en elkaar inspireren wat leidt tot co-creatie en innovatie. Als laatste zorgt integratie van dienstverlening tussen ketenpartners voor heldere makkelijk bereikbare dienstverlening voor de inwoners.

In totaal is er op basis van de ruimtelijke en technische eisen (via een objectieve normering) een maximaal bedrag becijferd van € 18,7 miljoen, waarvan 11,4 miljoen voor de bouw en installatiekosten is. Het overige bedrag staat gereserveerd voor voorbereidings- en inrichtingskosten, kosten voor ketenpartners en de bibliotheek.

De uitgave voor deze verbouw is verantwoord. Realisatie van Huis van de Gemeente leidt niet tot een extra belasting van de gemeentebegroting en heeft geen gevolgen voor de lasten van de burger. De gemeente zet gespaard geld (reserves) in, dat in vastgoedeigendom dat zijn economische waarde behoudt.

Bron: Gemeente Peel en Maas

0 reacties:

dinsdag 24 april 2012

Nieuwe ziekenhuispas voor patiënten VieCuri


Vanaf dinsdag ontvangen alle patiënten van VieCuri een nieuwe ziekenhuispas. Deze pas, met foto van de patiënt, vervangt het huidige ponsplaatje. De pas wordt geleidelijk ingevoerd; patiënten hoeven hiervoor niet speciaal naar het ziekenhuis te komen. Voor alle patiënten die de komende tijd een afspraak in het ziekenhuis (Venlo of Venray) hebben, wordt bij de receptie een nieuwe ziekenhuispas gemaakt.

Het ziekenhuis adviseert patiënten niet speciaal voor een nieuw pasje naar Venlo of Venray te komen. De ponsplaatjes kunnen voorlopig nog gewoon gebruikt worden. Ook patiënten die een afspraak hebben bij de buitenpoliklinieken in Panningen of Horst, waar het niet mogelijk is een nieuw pasje te laten maken, hoeven niet eerst naar Venlo of Venray. Deze patiënten kunnen bij een volgend bezoek of als ze een keer in de buurt zijn een nieuwe ziekenhuispas laten maken.



Bron:
Peelenmaasonline.nl

0 reacties:

Peel en Maas wil minimale lastenverzwaring

 Het Waterschap Peel en Maas wil de lastenverhoging de komende jaren tot een minimum beperken.

Dat staat in de voorjaarsnota 2012. Het waterschap verwacht dat de heffingen niet meer dan twee procent omhoog gaan.
Het waterschap waarschuwt wel dat de economische crisis en overheidsmaatregelen vanuit Den Haag nog roet in het eten kunnen gooien. Waterschap Peel en Maas werkt in de noordelijke helft van Limburg.



Bron: l1.nl

0 reacties:

maandag 23 april 2012

Oefening brandweer in Helden

In Helden vond vanavond een oefening plaats voor de brandweer in Meijel, Kessel en de ambulance, meldt de brandweer uit Kessel. Bij de oefening was het hulpverleningsvoertuig van post Panningen present. Zie foto.

0 reacties:

Voetbal Omnistadium geopend


Met een bekeken breedtepass en onder luid applaus van de vele toeschouwers opende wethouder Marlou Absil afgelopen woensdag 18 april het Voetbal Omnistadium in Panningen (gelegen achter het Bouwens).

Wethouder Absil complimenteerde de jongeren van de werkgroep die de totstandkoming van deze unieke sportvoorziening mogelijk hebben gemaakt. Bijzondere aandacht ging uit naar Elvan Sahin en Danny Wullems die vanaf het eerste moment betrokken zijn geweest. Verder waren in de werkgroep Buurt aan Zet de Riet, Burgerinitiatief Panningen, Wonen Limburg, Vorkmeer en de gemeente Peel en Maas vertegenwoordigd

Dank ging verder uit naar het Bouwens en Wonen Limburg. Zij zorgden, samen met de gemeente Peel en Maas, voor de financiële bijdragen.

In haar openingswoord ging Marlou Absil nadrukkelijk in op de verbindende rol die voetbal, maar ook andere sport, kan vervullen en deelde als symbool daarvan aan alle jongeren een blauwe bal uit.

Na de inspirerende speech werd de eerste officiële wedstrijd gevoetbald door de jongeren; Nourdin Sadiki, Roy Cuppen, Ilias Amhaouch, Collin Opstals, Auke Houben, Sami Amhaouch, Mouad Abbou en Siem Janssen. Hiermee kregen zij hun beloning voor hun inzet in de voorbereiding.



Bron: Gemeente Peel en Maas

0 reacties:

Jewish Music in Panningen

Duo NIHZ brengt ‘Joodse muziek’: Klezmer, Jiddische, Hebreeuwse en klassieke muziek gecomponeerd door componisten van joodse afkomst. Bobby Rootveld (gitaar) en Sanna van Elst (blokfluiten) zijn Duo NIHZ  en wonnen met hun interpretatie van Joodse muziek in 2009 een muziekprijs op het International Jewish Music Festival te Amsterdam. Daarnaast spelen zij in veel concertzalen door Europa en Azië, waaronder het Concertgebouw van Amsterdam.

Eigen composities zijn geïnspireerd door joodse muziek of bezochte 'joodse’ plaatsen zoals de synagoge in Mad, Hongarije. Tijdens het concert vertellen zij waardoor zij geraakt worden, van Jiddische liederen als ‘Papirosn’ en ‘Belz’,  Hebreeuwse liederen als ‘Schalom Aleichem’ tot het Nederlandse ‘Amsterdam Huilt’.

Voor de intimiteit van dit concert is er gekozen voor één van de cinemazalen in DOK6.

Deze voorstelling  is op zondagmorgen  29 april a.s. om 11.00 uur in DOK6 Cinemazaal.
De entreeprijs is € 10,-. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van DOK6.

Voor meer informatie over de voorstelling: www.c6helden.nl en www.duonihz.com.



 









0 reacties:

zondag 22 april 2012

Voetbaluitslagen 22-04-2012

2e Klasse H
Festilent - Helden 2-1

3e Klasse C
Baarlo - IVO 0-0
Sportclub Irene - RKMSV 1-3
Panningen - Merefeldia 2-1

4e Klasse E
FC Cranendonck - BEVO 4-1

5e Klasse F
Grashoek - Koningslust 1-1

Overige duels:

Egchel - Venlo 3-2
Baarlo - IVO 0-0
Belfeldia - Kessel 2-0
VVV 03 - Maasbree 1-0





0 reacties:

Aanhoudingen na incident in Helden

Drie mannen van 19 jaar uit Venlo zijn zondagochtend vroeg aangehouden in het uitgaangsgebied van Helden. Het trio zat in een auto en kreeg het daar aan de stok met een groepje voorbijgangers. Daarbij vielen klappen en werd tegen de auto geschopt. Die ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor, waarbij uitgaanspubliek opzij moest springen om niet geraakt te worden.

Later die nacht trof de politie de auto weer aan in het uitgaansgebied en werden de drie mannen aangehouden. Het onderzoek naar de exacte toedracht loopt nog.

Bron: Mediaberichten Limburg Noord

0 reacties:

Zes gewonden ongeluk Maasbree


Een personenauto met zes inzittenden is zondagochtend rond 7.45 uur op de A67 ter hoogte van Maasbree van de weg geraakt, tegen een verkeerspaal gebotst en in een weiland naast de autosnelweg terechtgekomen. Daarbij sloeg de auto enkele keren over de kop. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. De zes inzittenden, drie volwassenen en drie kinderen, zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Venlo gebracht. Een 27-jarige vrouw in de auto moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd.

Bron: Mediaberichten Politie Limburg Noord



Foto' s: Brandweer Peel en Maas

0 reacties:

Peel en Maas in de Schijnwerpers

Elf kernen vormen samen de nieuwe gemeente Peel en Maas. Deze elf kernen hebben ieder een eigen geschiedenis, een eigen cultuurhistorie, eigen bijzondere gebouwen en een eigen rijkdom in land en cultuur.

In 2011 hebben de kernen Baarlo, Helden, Maasbree, Meijel en Panningen zich gepresenteerd. Dit jaar zijn de 6 overgebleven kernen aan de beurt: Beringe, Egchel, Grashoek, Kessel, Kessel-Eik en Koningslust.

Deelnemen aan de wandelingen is gratis en aanmelden niet nodig. De wandelingen starten steeds om 19.00 uur en duren 1 – 1,5 uur.

De 1e wandeling is gepland op 24 april in Kessel–Eik. De start is in de kerk OLV Onbevlekt Ontvangen, Peelweg 5, Kessel-Eik.

0 reacties:

Bevo verliest belangrijke wedstrijd


De handballers van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond de belangrijke uitwedstrijd tegen Hurry Up verloren met 28-23.

Bij winst was Bevo op een gelijk aantal punten met Hurry Up gekomen. Door de nederlaag heeft de ploeg uit Zwartemeer nu echter vier punten meer dan Bevo en komt het door de nederlaag van Lions dichterbij de tweede plaats.
Bevo keek na tien minuten tegen een 4-1 achterstand aan maar vocht zich binnen vijf minuten terug tot 6-5. Bij rust was het verschil twee treffers: 13-11.
In de tweede helft konden de handballers uit Panningen het verschil niet kleiner maken en moesten ze de twee punten in Zwartemeer laten.
Bron: Dagblad de Limburger

0 reacties:

zaterdag 21 april 2012

Kris van Loon in finale Triumph Inspiration Award

Kris van Loon uit Panningen is een van de zeven genomineerden tijdens de landelijke finale van de Triumph Inspiration Award. Volgende week wordt in een bioscoop in Amsterdam de winnaar verkozen, die Nederland mag vertegenwoordigen in Shanghai.

De Triumph Inspiration Award is een wedstrijd van het lingerie merk Triumph. In P&M Cocktail vertelde Kris dat ze haar creatie heeft gebasseerd op 'draken en vlinders'. Ze heeft onderzoek gedaan naar deze onderwerpen. In Nederland worden draken gezien als het 'kwade' en vlinders als 'goed'. In Azië worden zowel draken als vlinders als het goede.

Volgende week wordt bekend of Kris de landelijke winnaar is en Nederland in Shanghai mag vertegenwoordigen. Tot die tijd kunnen mensen haar steunen door op Facebook (Kris van Loon) haar foto te 'liken'.


1 reacties:

woensdag 18 april 2012

Geen woningen Hummerenweg Baarlo

 
Varkenshouder en fruitteler Gortz mag geen huizen bouwen aan de Hummerenweg in Baarlo in ruil voor verplaatsing van zijn varkensbedrijf. De raad stemde dinsdagavond tegen het bestemmingsplan.

Alleen het CDA ging akkoord met de bouw. De andere coalitiepartijen VVD en Pvda-GroenLinks stemden tegen, evenals oppositiepartij Lokaal Peel en Maas. De reden: zij willlen de openheid van het gebied tussen Kasteellaan en de Maas behouden. Voor Gortz komt het besluit als een donderslag bij heldere hemel, laat zijn adviseur Roel Peeters weten. "We zijn vijf jaar bezig geweest met de plannen. De stallen aan De Vergelt zijn inmiddels afgebroken. Die kunnen we moeilijk terugbouwen." Meer over het afketsen van het bouwplan in De Limburger van donderdag.

Bron: Dagblad de Limburger


0 reacties:

dinsdag 17 april 2012

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

Een 51-jarige vrouw is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Rond 1.00 uur kreeg de politie een melding dat de vrouw dronken weg was gegaan vanaf de Markt in Helden. De politie trof de vrouw aan op de Markt en sommeerde haar niet met de auto te rijden. De vrouw beloofde dat ze te voet naar huis zou gaan. 


Echter toen agenten bij haar woning stonden, zagen ze dat de vrouw met de auto thuis kwam. Daarop is de 51-jarige aangehouden. Het bleek dat de vrouw 585 ugl blies. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.



0 reacties:

maandag 16 april 2012

Opening Peel en Maas Innoveert op Floriade

Vorige week dinsdag opende de burgemeester van Peel en Maas de Peel en Maas Innoveert stand op de Floriade in de regio Venlo. Omroep P&M was erbij en maakte het volgende verslag.



Bron: Omroep P&M

0 reacties:

Opening Voetbal-Omnistadium

Het heeft enige tijd geduurd, maar dankzij het doorzettingsvermogen van een aantal jongeren is het Voetbal Omnistadium een feit. En het resultaat mag er zijn: een nieuwe sportaccommodatie, waar alle inwoners van Peel en Maas, en in het bijzonder de jongeren, trots op mogen zijn!

Op woensdag 18 april 2012 om 12.30 uur opent wethouder Marlou Absil deze nieuwe en bijzondere sportaccommodatie.

Na de officiële openingshandeling wordt er uiteraard gevoetbald. De jongeren die actief hebben meegewerkt aan de voorbereiding spelen de eerste echte wedstrijd. Mogelijk wordt hun team aangevuld met enkele profs van VVV!

Dit Voetbal Omnistadium is vooral mogelijk geworden door een financiële bijdrage van Wonen Limburg, het Bouwens en de gemeente Peel en Maas. Het voorbereidende werk werd gedaan door een werkgroep, waarin Wonen Limburg, Vorkmeer, Buurt aan Zet en de gemeente Peel en Maas vertegenwoordigd waren.

Het resultaat mag er zijn: een Voetbal Omnistadium waar alle inwoners van Peel en Maas, en in het bijzonder de jongeren, trots op mogen zijn!

Uiteraard is iedereen welkom bij deze opening en in het bijzonder zijn de jongeren uit onze gemeente van harte uitgenodigd.

0 reacties:

Alleen maar winnaars vrijwilligersprijs Peel en Maas

Afgelopen vrijdagavond zijn in D’n Binger in Meijel tijdens een feestelijke bijeenkomst de vrijwilligersprijzen Peel en Maas 2011 door wethouder gemeenschapsontwikkeling Wim Hermans uitreikt.

Voor elk van de drie categorieën was een glazen troffee beschikbaar en een geldbedrag van 500 euro.
In de categorie verbinding ging de prijs naar Mieke Vlek uit Baarlo, die zich al 21 jaar met betrokkenheid en daadkracht inzet voor het vluchtelingenwerk in Peel en Maas. Zij neemt nieuwkomers bij de hand neemt en wijst hen de weg in onze maatschappij. Ze heeft soms te maken met vooroordelen over en problemen met vluchtelingen. Zij pakt deze aan door met de buitenwereld in gesprek te treden en ze uit te nodigen een helpende hand uit te steken.

Voor de categorie passie had de deskundige jury gekozen voor Gerard Reijnders uit Helden, trainer en leider van jeugd, barmedewerker, onderhoud aan gebouw en baan, klusjesman van de Heldense beugelclub. Zijn grote kracht is zijn creatief denkvermogen en zijn enorme drive als hij ergens voor wil gaan en zijn optimisme, waarmee hij ook andere activiteiten in Peel en Maas mee opzet.

De innovatieprijs was voor Joost Stemkens uit Meijel. Hij draagt het idee van zelfsturing gedreven uit en weet jong en oud te stimuleren op te komen voor de leefbaarheid binnen hun eigen dorp/buurt/straat/vereniging Op een heel eigen wijze heeft Joost inhoud gegeven aan de rol van het Dorpsoverleg Meijel door niet te gaan voor de gebaande wegen, maar juist door te kiezen voor een eigentijdse en vernieuwende manier "besturen" door o.a. het werken met projectgroepen.

Maar ook de overige 6 genomineerden gingen niet met lege handen naar huis, zij ontvingen een cheque van 250 euro. Daarnaast was er dit jaar voor het eerst iemand verrast met een prijs waarmee de jury toch haar aandacht voor een bijzondere prestatie wilde vragen, de spotlightprijs. Deze ging naar Baarlonaar Guill Roefs, die met een smoesje naar deze avond was gelokt. Hij heeft met doorzettingsvermogen en samenwerking met andere verenigingen het klaargespeeld om een verloren gewaande accommodatie voor de wielrenners uit de gemeente Peel en Maas en ver daarbuiten op te knappen. Hij is er in geslaagd om jongere sporters te betrekken bij de inrichting van de accommodatie, waardoor er een meerwaarde is ontstaan voor alle leeftijdsgroepen.


Bron: Gemeente Peel en Maas

0 reacties:

Wethouder Segers tijdelijk afwezig

 Wegens hartproblemen moet wethouder Geert Segers het de komende weken rustig aan doen, dat meldt de gemeente Peel en Maas. Collega wethouders zorgen er samen met de organisatie voor, dat zijn afwezigheid opgevangen wordt.

Segers was afgelopen vrijdag afwezig tijdens de uitreiking van de vrijwilligersprijzen van de gemeente Peel en Maas.

Bron: Gemeente Peel en Maas


0 reacties:

zondag 15 april 2012

Uitslagen 15-04-2012

2e Klasse H
Helden - Blerick 1-2

3e Klasse C
RKMSV - Rood-Wit'62 0-0
DESM - Panningen 4-0
MMC Weert - Baarlo 0-0

4e Klasse E
BEVO - RKVSO 0-0

5e Klasse F
Liessel - Grashoek 2-2
Koningslust - Lierop 1-4

0 reacties:

zaterdag 14 april 2012

Kunstwerk Baarlo gestolen

Dieven zijn aan de haal gegaan met een bronzen kunstwerk dat op een graf op het kerkhof van Baarlo stond. Het kunstwerk is met grof geweld verwijderd. De pinnen waarmee het was verankerd zijn uit de grond gerukt.  Het kunstwerk was gemaakt door vrienden van de overledenen.
De familie heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Volgens de stichting die de begraafplaats in Baarlo beheert, worden er de laatste tijd veel voorwerpen van brons gestolen.

Er worden getuigen gezocht. Info? Bel: 0900-8844.

Bron: Dagbald de Limburger

Foto: Politie Peel en Maas op Twitter

0 reacties:

Bouw complex Maasbree ligt stil

De bouw van het zorgcomplex op de plek van de oude tuinbouwloods aan de Broekstraat in Maasbree ligt stil. Aannemer Pettingbouw zit op de rand van faillissement. Het bedrijf heeft uitstel van betaling
aangevraagd. Over twee weken wordt duidelijk of het bedrijf door kan gaan of failliet wordt verklaard. In het laatste geval moet de projectontwikkelaar op zoek naar een nieuwe aannemer.

Er wordt gehoopt dat de geplande opleveringsdatum van 1 december dan toch wordt gehaald. In het complex komen vier groepswoningen voor dementerenden en vijftien zorgappartementen.

Bron: Dagblad De Limburger




0 reacties:

Wijkagent Van Baal moet stoppen in gemeenteraad


Anthony van Baal  moet per 1 juli 2012 stoppen als gemeenteraadslid van Horst aan de Maas. De Tienraynaar is als wijkagent werkzaam in de dorpen Beringe, Egchel en Helden in de gemeente Peel en Maas.





Per 1 juli gaat de nieuwe Politiewet in. Dan worden de korpsen van de gemeenten Peel en Maas en Horst aan de Maas samengevoegd. Dit betekent dat burgemeester Van Rooij het bevoegd gezag krijgt over het samengevoegde politiekorps, dus ook over wijkagent Van Baal. Ook al is hij in een andere gemeente werkzaam. “Ja, helaas moet ik daarom stoppen”, reageert het SP-raadslid. “Ik had het graag anders gezien. Maar het is nu eenmaal zo in de Gemeentewet geregeld. Als ik bij het korps van Venlo of Venray zou werken, was er geen probleem. Maar nu wel. Al zal het in de praktijk wel meevallen. Maar ja, de wet kan ik niet veranderen.”

De invoering van de nieuwe politiewet is al eens een halfjaar uitgesteld. De geruchten gaan dat ook 1 juli onhaalbaar zou zijn. Het zou dan op 1 januari 2013 ingaan. “In dat geval kan ik tot eind dit jaar in de gemeenteraad blijven. Maar eens houdt het toch op.”

Anthony van Baal zit sinds de verkiezingen van november 2009 in de gemeenteraad. Daarvoor was hij voorzitter van de Tienrayse dorpsraad en van voetbalclub TOP’27. Na de perikelen over de komst van Poolse werknemers in het klooster, is de dorpsraad vorig jaar opgestapt. “Er wordt nu een doorstart gemaakt”, zegt Van Baal, die inmiddels alweer voorzitter is. 

Bron: www.peelenmaasonline.nl


Bron foto: SP.nl

0 reacties:

vrijdag 13 april 2012

Winnaars vrijwilligersprijs

Vrijdagavond vond de uitreiking van de vrijwilligersprijzen 2011 plaats in Meijel. De winnaars op een rij:

Categorie Passie:
Gerard Reijnders: de grote animator wanneer er activiteiten georganiseerd binnen beugelclub HBC Helden. Met zijn positieve instelling probeert hij altijd leden binnen de vereniging te activeren en nog meer te betrekken. 


Categorie Verbinding:
Mieke Vlek: al 21 jaar lang is Mieke een gepassioneerd begeleidster van vluchtelingen in de gemeentePeel en Maas. Altijd is Mieke bereid om te helpen en steeds weer heeft zij een luisterend oor.


Categorie Innovatie:
Joost Stemkens: Joost is de grote stimulator binnen het dorpsoverleg Meijel. Hij draagt het idee van zelfsturing uit en weet mensen en organisaties met vernieuwende ideeën te stimuleren om op te komen voor de leefbaarheid binnen hun eigen omgeving.

De winnaars ontvingen een geldbedrag en een bokaal, gemaakt van glas.


0 reacties:

woensdag 11 april 2012

P&M Hoés brengt ruim €8000 op

Afgelopen woensdag is het eindbedrag van Ut P&M Hoés 2011 bekend gemaakt. Er is € 7562,91 euro opgehaald voor de Speelgoedbank, het goede doel dat deze eerste editie centraal stond. Daarnaast is er €500 euro in natura geschonken. Daarmee kunnen ongeveer 320 kinderen van ouders die weinig te besteden hebben een bon krijgen om speelgoed te kopen.

Tijdens de actie die Omroep P&M afgelopen december heeft georganiseerd, maakten Rob van Soest, Mathieu van de Ven, Robin Coenen en Frank van Meegen drie dagen lang  radio voor het goede doel. Er kwamen verschillende artiesten langs, zoals Anderkovver, Frans Theunisz, de Toddezèk, the Dark en Dookie. In 2012 zal Omroep P&M nieuwe editie van Ut P&M Hoés gaan organiseren.




0 reacties:

Bouwens beperkt mobiele telefonie in school


Mobiele telefoons worden door leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege in Panningen veelvuldig gebruik tijdens de lessen en in andere situaties op school. Daarom heeft het Bouwens besloten hier afspraken over te maken. Deze afspraken zijn opgenomen in het reglement gebruik mobiele telefoons door leerlingen.
Binnen het schoolgebouw is het gebruik van mobiele telefoon uitsluitend in de aula, bij de kluisjes en tijdens de pauzes toegestaan. Bij overtreding wordt er een melding opgemaakt en kan er een straf volgen, meestal corvee.
Het reglement is geldig vanaf 1 maart tot en met 1 augustus 2012. Nog dit schooljaar zal er een nieuw concept worden ontworpen.


1 reacties:

Burgeractie tegen stankoverlast op industrieterrein Panningen


Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Peel en Maas krijgen woensdag een petitie met 385 handtekeningen aangeboden. De petitie is genaamd: “Stop de stank- en rookoverlast vanuit Industrieterrein 125 Panningen Gemeente Peel en Maas”. De actie is een initiatief van buurtbewoners rond en medewerkers van het industrieterrein te Panningen.
De stank wordt volgens de initiatiefnemers door een bedrijf dat afval scheidt en droogt. Aanleiding voor de handtekeningenactie is de voortdurende overlast, het uitblijven van oplossing hiervan door het bedrijf en het achterwege blijven van sancties hierop door de Gemeente Peel en Maas. De afgelopen jaren is er door bewoners en medewerkers al herhaald geklaagd bij de Gemeente en Provincie over de overlast die wordt ondervonden van de afvalverwerker. De overlast tast volgens de initiatiefnemers in ernstige mate het leef- en werkklimaat aan.
Om Gemeente en Provincie te overtuigen dat het een belangrijk onderwerp is van de gemeenschap in Panningen, hebben een aantal betrokkenen rondvraag gedaan en een petitie opgesteld. Hiermee zijn 385 handtekeningen verzameld. De initiatiefnemers hopen dat dit voor Gemeente en Provincie een duidelijk signaal is en aanleiding geeft om daadwerkelijk gerichte actie te ondernemen.
Bron: Initiatiefnemers



1 reacties:

maandag 9 april 2012

Uitslagen 09-04-2012

2e klasse H

SVC 2000 – Helden 2-0

Doelpuntenmakers:

42 min. 1-0 Randy Vaessen,

68 min. 2-0 Tim Vaessen


3e klasse C

Merefeldia – RMSV 1-2


Doelpuntenmakers:

56 min. 0-1 Tom Lalieu,

68 min. 1-1 Errol van Kempen,

74 min. 1-2 Hayke Snijders



Panningen – Rood Wit ’62 2-0


Doelpuntenmakers:

9 min. 1-0 Remco Litjens,

21 min. 2-0 Robin van Osch



ZSV – Baarlo 3-2

Doelpuntenmakers:

39 min. 1-0 Wiersema,

43 min. 1-1 ……….,

53 min.2-1 Ron Verlijsdonk,

55 min. 2-2 ……….,

68 min. 3-2 Maarten Kuunders



0 reacties:

zondag 8 april 2012

P&M GSM gelanceerd

Op zaterdag 7 april is de aftrap geweest van de P&M GSM. Burgemeester Wilma Delissen nam deze GSM op tijdens haar paasboodschappen. Het was een leuk gespek, waarin het doel van de P&M GSM en ook 2030InZicht goed overgebracht werd. De burgemeester zal vóór a.s. donderdag de P&M GSM weer moeten doorgeven, want dan wordt er weer gebeld. Dan tijdens P&M Aktueel tussen 18.30 en 18.45 uur. En dus op zaterdag tussen 11.30 en 11.45 uur wordt er tijdens P&M Cocktail iedere week gebeld met de P&M GSM.

De P&M GSM zit in een paarse lunchbox, met daarin ook een lader, handleiding, uitleg wat er verwacht wordt en een notitieboekje waarin naam, plaats en een boodschap of wens opgeschreven wordt.


Bron: 2030InZicht.nl

0 reacties:

Genomineerden vrijwilligersprijs 2012

Op vrijdagavond 13 april 2012 worden in d’n Binger te Meijel de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. U bent van harte welkom vanaf 19:30 uur, het programma start om 20:00 uur.

Genomineerd in de categorie Passie
Hay Geerarts: Buiten het feit dat Hay werkzaamheden als secretaris verricht, is hij altijd bezig om het iedereen naar de zin te maken. Zijn leven is schutterij St. Martinus. Hij is een voorbeeld van een vrijwilliger die door dik en dun gaat voor de vereniging.

Henriëtte van Schaffelaar: Zij is zeer gedreven en actief bij volleybalclub Kessel en bij basisschool de Merwijck. Verder is zij al jaren coördinator Nierstichting Kessel.

Gerard Reijnders: de grote animator wanneer er activiteiten georganiseerd binnen beugelclub HBC Helden. Met zijn positieve instelling probeert hij altijd leden binnen de vereniging te activeren en nog meer te betrekken.

Genomineerd in de categorie Verbinding
Mieke Vlek: al 21 jaar lang is Mieke een gepassioneerd begeleidster van vluchtelingen in de gemeente Peel en Maas. Altijd is Mieke bereid om te helpen en steeds weer heeft zij een luisterend oor.

Piet van der Haas: Piet is al vele jaren op intensieve wijze betrokken bij verenigingen en activiteiten in Baarlo. Nooit doet men vergeefs een beroep op hem.

Internationale Eettafel: De vrijwilligers van de Internationale Eettafel organiseren maandelijks een kookavond. Zij zetten zich hiervoor met hart en ziel in en laten zien dat integratie ook op spontane wijze tot stand kan komen.

Genomineerd in de categorie Innovatie
Rob Hüskens: Rob weet op innovatieve wijze verenigingen te stimuleren om de sportieve omgeving aan de Breetse Peelweg te realiseren.

SMIB: Stichting Marokkaans Islamitische Belangen Helden heeft met het project VONK (Van Ontmoeting Naar Kennis) op een vernieuwende manier verbinding gelegd tussen verschillende groepen mensen.

Joost Stemkens: Joost is de grote stimulator binnen het dorpsoverleg Meijel. Hij draagt het idee van zelfsturing uit en weet mensen en organisaties met vernieuwende ideeën te stimuleren om op te komen voor de leefbaarheid binnen hun eigen omgeving.

Bron: Gemeeente Peel en Maas



0 reacties:

zaterdag 7 april 2012

Profielwerkstukavond 2012

Een politieke partij oprichten, een eigen kledinglijn ontwerpen of een nieuw alcoholisch drankje op de markt zetten. Zomaar een greep uit de profielwerkstukken van de eindexamenleerlingen van het Bouwens.

Pemmers.nl was aanwezig bij de profielwerkstukavond en maakte de volgende reportage.




0 reacties:

Voetbaluitslagen 07-04-2012

2e Klasse H
Helden - Wittenhorst 2-3

Doelpuntenmakers:
50 min. 0-1 Thomas Derks,
55 min. 0-2 Bram Rubie,
70 min. 1-2 Heuvelmans,
75 min. 1-3 Rob Zanders,
84 min. 2-3 Heuvelmans

3e Klasse C:
RKMSV - Panningen 1-0

Doelpuntenmakers:
80 min. 1-0 Danny Komhoff



0 reacties:

Hondenhit van dit moment: Labradoodles

In de duurdere wijken van de grote steden begint hij een vaste verschijning te worden, de labradoodle.  
Sinds de Amerikaanse president Obama er een wilde aanschaffen voor zijn dochters (het werd uiteindelijk een Spaanse Waterhond) steeg de sterrenstatus van het dier. Ook Nederlandse beroemdheden vertonen zich graag met een labradoodle.

Peter Schrijver vertelt in P&M Cocktail over zijn passie voor labradoodles.


P&M Cocktail: Labradoodles by Bart Nelissen

0 reacties:

vrijdag 6 april 2012

Er op uit met Pasen: Floriade of markt?

Zo’n 850.000 toeristen uit het buitenland brengen de paasdagen in Nederland door. Ongeveer 450.000 Nederlanders gaan komend weekeinde eveneens op pad voor een korte paasvakantie, van wie 250.000 in eigen land. Die verwachting heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) becijferd. Vergeleken met 2011 komen er wel minder (inter)nationale vakantiegangers. Pasen viel vorig jaar laat en bovendien was het erg mooi weer.

Voor de toeristen of inwoners van Limburg heeft de provincie twee ijzers in het vuur. De Floriade in Venlo en de grootste paasmarkt van Nederland, in Panningen. De markt start vanaf 9.30 uur en duur tot 16.00 uur. Hier vind je meer dan 400 kramen. De Floriade is op beide paasdagen open van 10 tot 19 uur.

Wie beide zaken wil combineren, is het beste af bij de paasmarkt in Panningen. Daar staat namelijk ook een Floriadestand....



Foto: InHelden.nl
Cijfers: Puuropreis.nl

0 reacties:

woensdag 4 april 2012

Ondernemers en de Floriade

De Floriade trekt naar verwachting ruim twee miljoen bezoekers de komende maanden. Dat biedt geweldige kansen, onder meer voor ondernemers uit de gemeenten Peel en Maas en Horst aan de Maas. Deze gemeenten willen, waar mogelijk, ondersteuning bieden om de spin-off te vergroten.
Door samenwerking en verbinding kan maximaal geprofiteerd worden van deze unieke wereld tuinbouw tentoonstelling. Maar hoe kunnen ondernemers profiteren van de Floriade?

De gemeenten Peel en Maas en Horst aan de Maas hebben hierover afgelopen maandag (2 april) een informatiebijeenkomst gehouden. Tijdens het gevarieerde programma in DOK6 (Panningen) werd uitgelegd met welke faciliteiten de gemeente haar ondernemers kan ondersteunen.

Wethouder Peter Fleuren (Floriade):” Als we over een aantal jaren terugkijken, dan vertrouw ik erop dat de lokale ondernemers zeggen: meedoen aan de Floriade was de beste beslissing die we ooit hebben genomen” Er vinden tijdens de Floriade een talloze ontvangsten, congressen en zakelijke bijeenkomsten van nationale en internationale delegaties plaats. Deze delegaties willen, naast deelnemen aan het officiële programma, natuurlijk meer van de bedrijven in de regio zien. De Floriade is hét podium voor matchmaking: het met elkaar verbinden. En daar zijn tal van mogelijkheden voor in het leven geroepen.

Zowel de gemeente Peel en Maas, als de gemeente Horst aan de Maas zijn vertegenwoordigd op de Floriade in het Huis van de Smaak. Beide gemeenten hebben een eigen “stand”, of beter gezegd een eigen podium waar gemeente en lokale ondernemers zichzelf presenteren. John Korsten (Drops bv) liet zien hoe de podia er uit zien, wat de mogelijkheden zijn, welke ondernemers zich daar presenteren en welke kansen er liggen.

Bron: Gemeente Peel en Maas





0 reacties:

Groot openingsconcert Floriade

Vanmiddag zal Koningin Beatrix de Floriade 2012 in de regio Venlo openen. Vanavond start rond 20.00 uur de openingsceremonie. Dit wordt een groot spektakel met onder meer Rowwen Hèze, het Akkermansgilde, Chantal Janzen en veel regionale acteurs.

Bekijk hier de beelden van de generale repetitie, gisteren.


 

2 reacties:

maandag 2 april 2012

Inbraak woning Panningen

In het weekeinde heeft er weer een inbraak plaatsgevonden in een woning in Panningen, meldt de politie Peel en Maas. De daders zijn binnengekomen via een bovenlicht. Volgens de politie is er veel schade. De buit viel mee. Verder laat de politie op Twitter weten dat de schrik erg groot is.


De laatste tijd vinden er steeds meer inbraken plaats in Peel en Maas. Onlangs werd er ingebroken in een huis aan de Van Wisstraat in Helden. Ook woningen in Panningen zijn de laatste tijd het doelwit.


De politie vraagt om ramen en deuren te sluiten wanneer u het huis verlaat. 


Tips kunnen worden doorgegeven aan de politie via het nummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000.


Bron: Politie Peel en Maas op Twitter







0 reacties:

Copyright © 2012 Peel en Maas 24.
Template byBart Nelissen